Business Controller

Functieomschrijving

Financieel sparringspartner van het management


Wat doet MTA?

MTA heeft ruim 100 medewerkers en is een internationale speler in de wereld van mechatronica. Als een echte netwerkregisseur ontwikkelen we samen met en voor onze klanten een diversiteit aan mechatronische machines en systemen die we vervolgens ook seriematig bouwen. Enkele voorbeelden zijn systemen voor het aanbrengen van krimpfolie op verpakkingen, modules voor industriële 3D metaalprinters en robotisering oplossingen in onder andere de agrofood.

Waarom MTA?

Naast het innovatieve karakter is MTA een echte mensenorganisatie en een aantrekkelijke werkgever waar sfeer en cultuur een belangrijke pijler is onder het succes. Als bedrijf bieden wij ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben de ambitie om de propositie van de MTA Group in de komende jaren te blijven versterken en zoeken daarbij naar talent dat met ons mee wil bouwen en groeien.

Sinds december 2019 zijn wij gevestigd in een gloednieuw pand. In deze moderne werkomgeving zijn veel open ruimtes voor (in)formeel overleg en interactie onder andere in de centraal gelegen lounge. Het is een omgeving waarin prestatie en welzijn hand in hand gaan. Onze medewerkers vormen de basis voor onze verdere groei en de omgeving en ambiance waarin zij werken moet optimaal zijn. 

Wat ga je doen als Business Controller?

Door de (snelle) groei van MTA als geheel maar zeker ook door de steeds grotere focus op de verbinding tussen ontwikkeling en (serie)productie, zijn wij op zoek naar een Business Controller. In deze rol werk je nauw samen met het MT en rapporteer je direct aan de CFO.

Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor de financiële inzichten en rapportages binnen de gehele MTA Group en de business units daarbinnen. Je neemt de financiële beoordeling en de waardering van het onderhanden werk voor je rekening en bent verantwoordelijk voor de financiële controle in grote ontwikkelprojecten. Je beoordeelt de financiële paragraaf van business cases voor nieuwe projecten. De projectresultaten analyseer en rapporteer je per product, per klant en per business unit aan het MT.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie en automatisering van de processen en de rapportages binnen het speelveld Finance. Je analyseert en verbetert het totale proces van de administratieve organisatie en interne controle en bent vraagbaak binnen jouw werkveld. Je werkt de benodigde informatie ten behoeve van de accountantscontrole uit en bent de contactpersoon voor de controlerend accountant.

Vereisten

Ben jij de Business Controller die wij zoeken? 

  • Heb je een afgeronde HBO of WO opleiding richting bedrijfseconomie of accountancy?
  • Heb je 5 jaar relevante werkervaring en ben je toe aan een volgende stap?
  • Vind je het leuk om samen met collega's complexe uitdagingen aan te gaan?
  • Ben je een analytisch persoon met een kritische blik op zaken?
  • Ben je in staat om zowel vervelende vragen te stellen als constructief mee te werken in het MTA-team?
  • Heb je een stevige, zelfstandige persoonlijkheid met overtuigingskracht?
  • Ben je communicatief sterk, ondernemend en besluitvaardig?


Heb je interesse in deze functie?

Klik dan op de button 'reageer op deze vacature' en vul het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bianca Louwers via 0492-474992 of 06-17744275.