Lead Engineer

Functieomschrijving

Wat ga je doen als Lead Engineer?

Als Lead Engineer werk je in teamverband op de afdeling Development & Engineering. Je bent voor de aan jou toebedeelde projecten technisch verantwoordelijk vanaf het opstellen van de specificaties tot en met het in bedrijf stellen en testen van het prototype (0-serie). Je bent de technische intermediair tussen de klant, projectmanagement en het multidisciplinaire projectteam. Daarbij is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het ontwerp en het prototype technisch voldoet aan het verwachtingspatroon van de klant. Daarnaast coach je de deelnemende (Senior) Mechanical Engineers en begeleid je hen in het ontwikkelproces. Tevens draag je zorg voor een goede afstemming en overdracht van het TPD naar de productie afdelingen.


Waar kom je terecht?

MTA creëert, ontwikkelt en produceert uitdagende mechatronische machines en systemen. Dit doen we samen met onze opdrachtgevers, onze partners en toeleveranciers — maar vooral samen met onze medewerkers en dus wellicht ook met jou. Als Lead Engineer maak je deel uit van het speelveld Development & Engineering. Binnen dit speelveld worden klant-specifieke mechatronische oplossingen (door)ontwikkeld en uitgewerkt vanaf specificatie tot en met een gevalideerd prototype.


Wat kan je van ons verwachten?

Als bedrijf bieden wij passende arbeidsvoorwaarden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ambitie binnen een dynamische en snel groeiende organisatie. Een inspirerende werkomgeving waar kwaliteit, prestatie en aandacht voor de mens centraal staat.

Vereisten

Ben jij de Lead Engineer die wij zoeken?

  • Heb jij een afgeronde technische HBO opleiding (WTB, Mechatronica)?
  • Heb je 5 – 10 jaar relevante werkervaring in de mechatronische machinebouw?
  • Heb je ervaring in een rol als Lead Engineer?
  • Kun je klant- en oplossingsgericht denken en handelen?
  • Heb je praktisch inzicht (mede) ontwikkeld door zelfstandig uitgedachte en uitgevoerde projecten?
  • Ben je een creatief en besluitvaardig persoon met goede coaching vaardigheden?
  • Beschik je over communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels?


Heb je interesse in deze functie?

Klik dan op de button 'reageer op deze vacature' en vul het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bianca Louwers via 0492-474992 of 06-17744275.