Lead Engineer

Functieomschrijving

Wat is MTA voor een bedrijf? 

MTA heeft ruim 100 medewerkers en is een internationale speler in de wereld van mechatronica. Als een echte netwerkregisseur ontwikkelen we samen met en voor onze klanten een diversiteit aan mechatronische machines en systemen die we vervolgens ook seriematig bouwen. Enkele voorbeelden zijn machines waarop paspoorten of ID-kaarten worden gepersonaliseerd, systemen voor het aanbrengen van krimpfolie op verpakkingen, modules voor industriële 3D metaalprinters en robotisering in onder andere de agrofood.


Waarom MTA?

Naast het innovatieve karakter is MTA een echte mensenorganisatie en een aantrekkelijke werkgever waar sfeer en cultuur een belangrijke pijler is onder het succes. Als bedrijf bieden wij ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben de ambitie om de propositie van de MTA Group in de komende jaren te blijven versterken en zoeken daarbij naar talent dat met ons mee wil bouwen en groeien.

Sinds december 2019 zijn wij gevestigd in een gloednieuw pand. In deze moderne werkomgeving zijn veel open ruimtes voor (in)formeel overleg en interactie onder andere in de centraal gelegen lounge. Het is een omgeving waarin prestatie en welzijn hand in hand gaan. Onze medewerkers vormen de basis voor onze verdere groei en de omgeving en ambiance waarin zij werken moet optimaal zijn.

Wat ga je doen als Lead Engineer? 

Als Lead Engineer maak je deel uit van het speelveld Development & Engineering. Binnen dit speelveld worden klant-specifieke mechatronische oplossingen (door)ontwikkeld en uitgewerkt vanaf specificatie tot en met een gevalideerd prototype. Je bent voor de aan jou toebedeelde projecten technisch verantwoordelijk vanaf het opstellen van de specificaties tot en met het in bedrijf stellen en testen van het prototype (0-serie). Je bent de technische intermediair tussen de klant, projectmanagement en het multidisciplinaire projectteam. Daarbij is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het ontwerp en het prototype technisch voldoet aan het verwachtingspatroon van de klant. Daarnaast coach je de deelnemende (Senior) Mechanical en Electrical Engineers en begeleid je hen in het ontwikkelproces. Tevens draag je zorg voor een goede afstemming en overdracht van het TPD naar de productie afdelingen.

Vereisten

Ben jij de Lead Engineer die wij zoeken?

  • Heb jij een afgeronde technische HBO opleiding (WTB, Mechatronica)?
  • Heb je 5 – 10 jaar relevante werkervaring in de mechatronische machinebouw?
  • Heb je ervaring in een rol als Lead Engineer?
  • Kun je klant- en oplossingsgericht denken en handelen?
  • Heb je praktisch inzicht (mede) ontwikkeld door zelfstandig uitgedachte en uitgevoerde projecten?
  • Ben je een creatief en besluitvaardig persoon met goede coaching vaardigheden?
  • Beschik je over communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels?


Heb je interesse in deze functie?

Klik dan op de button 'reageer op deze vacature' en vul het sollicitatieformulier in. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bianca Louwers via 0492-474992 of 06-17744275.